kedd, február 7

Környezettudatosság




Hát komolyan mondom,most nagyon mérges lettem: D
Imént voltam csoportfoglalkozáson ,amin a környezettudatosság volt a téma.
Hogyan takarítsunk meg energiát?Hogyan védjük környezetünket?Mit teszünk azért,ho
gy spóroljunk az erőforrásokkal?
Ami a legjobban felbosszantott az az ,hogy mindenki el van hűlve ,hogy hát ezek alap dolgok ,meg már hanyadjára hallják meg nem kisgyerekek ,hogy erről kelljen beszélni...
Mégis érdekes mód akárhányszor,akármikor kimegyek a fürdőbe vagy a konyhába égve van az a KURVA VILLANY:"D...de nem csak 1 hanem az összes amit csak fel lehet kapcsolni! Nem csak erről van szó ,bár ez is elég lenne .Egyszer nem láttam még senkit aki úgy mosott volna itt fogat rajtam kívül ,hogy elzárta volna közben a vizet!Én értem ,hogy van víz azt is ,hogy nem ők fizetik de ,hogy ennyire leszarja valaki azt ,hogy pazarol..még akkor is ha tegyük fel végtelen a forrás ...egyszerűen felidegesít!!ÉS EZ NEM CSAK A KOLIBAN VAN ÍGY !!HANEM MINDENHOL!
Valahol olvastam régebben ,hol is..?Biztos Mortem-en ,hogy aki szegény az mindig csak adni akar aki meg gazdag az nem becsül meg semmit.Szerintem ezt nem kell részleteznem mert mindenki érti a dolog logikáját.Ugyanez van itt is..csak ki kellene tenni az emberek 80%át a sivatagba ,hogy tessék ott folyasd 10 percig a vizet ...aztán majd megbecsülnék az emberek azt amiről azt hiszik ,hogy végtelen...nagyon idegesít.
Én mindenre próbálok a lehető legjobban odafigyelni..lekapcsolni a lámpákat,spórolni a vízzel a gázzal és mikor látom ,hogy másnak még eszébe se jut ,hogy leállítsa a vizet mikor mosogat már 5 perce egy rohadt kanalat kicsit érthető ha ideges leszek!!
Tulajdonképpen felesleges ezen felbosszantanom magamat mert ezeket az embereket nem lehet meggyőzni ész érvekkel ,mert akit nem tanítanak meg arra ,hogy becsülje meg amije van és nem tudja milyen az amikor nincs az LESZARJA MAGASRÓL!

Az sem oké,hogy az emberek 80%-a leszarja azt ,hogy mi van körülötte,leszarja azt ,hogy mi lesz vele vagy mi lesz belőle vagy mi..miii?NEm keresnek az emberek válaszokat még kérdéseik sincsenek!A fiatalok nagy része meg azonkívül ,hogy ki mit írt vissza arra a facebook bejegyzésére ,hogy :"Lájkold ha unatkozol mert én is unatkozom és írd le miért unatkozol" ..nem kíváncsi semmire!!
MERT EZ A SZINT:D!
Nekem ez nem újdonság én láttam eddig is mi van de hogy odarakom valaki elé a puszta tényeket és leszarja!!! Hát ez kiborít..igen ittmár nem csak erről van szó hanem mindenről!
Nem is folytatom mert,aki leszarja az úgyis lefogja aki nem meg most egyetértően bólogat: D

..Figyeljünk már oda..:S

Aki meg magára ismert az BÚJJON EL A SZEKRÉNY MÖGÉ SZÉGYENÉBEN ,hogy még arra sem képes ,hogy a villanyt lekapcsolja maga után-.-""""



4 megjegyzés:

  1. Maximálisan egyet tudok érteni, kiegészítve a szemeteléssel, mert kb ugyanolyan bosszantó amikor látok valakit akár csak egy csikket is eldobni, fizikai fájdalmat okoz.
    De az is egy külön téma, érdekességképpen személy szerint én még soha nem kapcsoltam fel a nagy villanyom a szobámba, esetleg véletlenül egyszer kétszer :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szokás szerinte egyetértünk de ismerős,én akkor nem szoktam felkapcsolni a lámpát ha éjszaka ki kell mennem .Inkább kitapogatok mindent azzal is fejlesztem a tájékozódási képességeim :D

      Törlés
  2. Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni meg okoskodni! Azt megteszik helyettem mások! Én inkább az irodalom szavával szeretnék megosztani egy gondolatot!

    " - Hallod? - mondta a kis herceg. - Fölébresztjük a kutat, ő meg énekel...
    Nem akartam, hogy megerőltesse magát.
    - Hagyd, majd én - mondtam. - Neked ez túl nehéz.
    Lassan fölvontam a vödröt a káváig. Ráállítottam a kávára, jó szilárdan. Fülemben még
    tartott a csiga éneke; a vödörben még remegett a víz, és benne, láttam, ott remegett a nap.
    - Éppen erre a vízre szomjazom - mondta a kis herceg. - Adj innom...
    Egyszerre megértettem, hogy mit keresett!
    Ajkához emelte a vödröt. Hunyt szemmel ivott. Olyan volt ez, mint egy ünnep. Ez a víz
    más volt, több volt puszta italnál."

    VálaszTörlés
  3. Neo te mindenképpen nagy szavakkal dobálózol:PPP
    Ezt se fogja sok mindenki érteni csak mi mert beszéltünk róla:P:D

    VálaszTörlés