hétfő, február 6

JÖN AZ ACTA


Most arra szeretnék kérni ,mindenkit,hogy olvassa el ezt a bejegyzést és igenis járjon utána miről van szó mert nagyon is érint minket a dolog.Én tudom ,hogy mennyivel jobb a tudatlanság mennyivel jobb az hogyha nem látod mi megy körülötted és nem látod ,hogy milyen világban élsz de aki kész ,hogy bevegye a "kék pirulát" az itt most elkezdheti.Tudom ,hogy sokaknak a facebook a világ meg az ,hogy kivel mikor hol mit miért de tényleg ennyire nem érdekel sok embert ,hogy miben él?Mert nagyon úgy tűnik nekem.Nem mondom ,hogy nézzétek meg a Zeitgeist filmeket mert már volt róla szó és akkor sem érintett meg sok embert pedig az életünkről szólnak ezek a dokumentumfilmek ha nem is teljesen kell minden szavukat készpénznek venni.

Amire azonban most felhívnám a figyelmet az nem más mint az ACTA!
Igazából ahhoz ,hogy megértésétek mi is ez én édes kevés leszek ,mert nem elég a háttérinfó ,hogy a saját nyelvemen elmondjam szóval linkelek és másolok.

"FIGYELEM! Amennyiben ezt olvasod, TÉGED IS ÉRINT, olvasd végig!
...
Pár napja Magyarország is aláírta azt a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodást (ACTA), amelyet 39 ország nemzetközi korporációinak képviselői — a nyilvánosság elől teljesen elzárva — írtak az elmúlt években, többek közt az internet teljes felügyeletének szándékával.

(A most következő sorok kiemelt információkat tartalmaznak az alább linkelt cikkből;
a linken pedig magyar felirattal nézhetsz egy rövid videót az ACTA legfontosabb részleteiről!)

Magyarország állami illetékesei pár napja, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület internetes oldalán, egy szűk nyilatkozatban jelentették be: hazánk is csatlakozik az egyezményhez.

Nem sokkal ez után az Európai Parlamentnek az ACTA ügyében illetékes jelentéstevője, a francia Kader Arif lemondott feladatáról, mert mint mondta: „ennek a megállapodásnak súlyos következményei lesznek a polgáraink mindennapjaira, mégis, minden úgy zajlik, hogy az Európai Parlamentnek semmi beleszólása — nem veszek részt ebben a színjátékban".

Az ACTA — miután érvénybe lép — büntetőjogi felelősséget hárít a csatlakozó országok (tehát egyúttal Magyarország) internetszolgáltatóira a jogvédett tartalmak közvetítéséért, amivel csak a kisebb baj lesz, hogy azonnal magával rántja majd a jelenlegi leglátogatottabb honlapjainkat — pl.: YouTube, Piratebay, Wikipédia és a többi —, de ügyfelei internetforgalmának TELJES FELÜGYELETÉRE kényszeríti majd az internetszolgáltatókat!

Igen, ez azt jelenti, hogy nézik majd, milyen oldalakat látogatsz, ellenőrzik fel- és letöltött fájljaid tartalmát, elolvassák még a chatelésed és az üzeneteidet is! Mert ha nem teszik ezt, és valamelyik internetszolgáltatónál ezáltal illegális tevékenységet tapasztalnak majd a hatóságok, az ACTA az internetszolgáltató szigorú megbüntetésére utasítja majd őket. Egyértelmű tehát, hogy nem lesz olyan szolgáltató, aki ezt minden erejével ne akarná majd elkerülni.

Meg KELL állítani ezt az őrültséget, amíg még lehetséges, amíg még össze tudunk fogni az interneten keresztül!

MONDJ N.E.M.-ET A SZABAD INTERNET FELSZÁMOLÁSÁRA!

MONDJ N.E.M.-ET AZ A.C.T.A.-RA!

Az ACTA-ról:

Tüntetések Európa-szerte!

Facebook-esemény:

Tüntetéstérkép:

Hazánkban illetékes intézmény:

Magyarországi FB-oldal:
Honlap
"

Csatlakozzatok a facebook oldalhoz és MONDJATOK TI IS NEMET!

2 megjegyzés:

  1. Ez egyszerűen meghökkentő és félelmetes is egyben.
    Elállt a lélegzetem erre nem gondoltam volna : O

    VálaszTörlés
  2. Ha ez megtörténik akkor körülbelül az élet is szépen lassan 1 "bortonné" fog válni ahol az embereknek nincsen semmilyen intim dolga és mindent tudnak mindenkiről.

    VálaszTörlés