szerda, január 11

Az első tervezési feladat: Geometrikus figura terv



Hát akkor el is kezdeném az első tervezési feladattal.
Mikor elkezdtem a sulit őszintén szólva úgy gondoltam én leszek a legbénább,mert ..mert ez vagyok én,sosem voltam egy magabiztos típus.Szóval láttam ,hogy rajzolják meg a többiek az első rajzaikat meg hallottam milyen művészeti szakon tanultak eddig és már már kezdtem elhűlni,hogy ez így nem biztos ,hogy nekem menni fog mert én nem tanultam szinte rajzot sem eddig csak utolsó évben a gimiben.Rajzolni se nagyon rajzoltam eddig csak firkálgattam.
Nos a tervezés órától eleve tartottam mert már régen nem kellett bevetnem a kreativitásom és úgy éreztem kicsit nehezen fog menni de aztán nem is ment olyan nehezen..
A feladat maga egy 9 figurából álló geometrikus figuracsoport elkészítése volt ,ami először elég ijesztően hangzott pláne ,hogy a mintaképek ,más munkái igazán profik voltak.
Az a típus vagyok aki szereti a kihívásokat szóval mindenképpen valami bonyolultat szerettem volna csinálni ami sok kis részletből áll és amire azt mondják majd,hogy :hűűű!
Foltból és kivágásból kellett állnia az alakoknak ,tehát vonal nem lehetett benne.Először én sem fogtam fel de a minták után leesett a tantusz.
Emberi alakokat nem akartam mert abból sok volt,az állatokat meg imádom de az is volt már.Mindenképpen olyan téma kellett ami még nem volt.Szóval kitaláltam ,hogy egyébként is érdekel a görög mitológia szóval miért ne lehetnének mitológiai lények a téma? Szóval az elképzeléssel már meg is voltam és utána meg is lepődtem azon milyen gyorsan megjelentek előttem az elkészítendő figurák. A 9: főnix,unikornis,sellő,hidra,pegazus,medusa,sárkány,minotaurusz,tündér.
Úgy gondoltam ne csak görög mitológiából ismert lények legyenek mert az meg túl behatárolt szóval így került oda a tündér,a sárkány és az unikornis.
Az első tervek a tanáromnak is nagyon tetszettek azt mondta még bonyolítsak rajtuk ,ha elkészültem velük ilyen hamar .Szóval picit átalakítottam őket és a végeredmény ez lett:

5öst kaptam rá és kipakoláson beválogatták a legjobb munkák közé,szóval nagyon örültem ,hogy "kiálltam az első próbát":)

2 megjegyzés:

  1. Szia. Megkérdezhetem, hogy melyik iskolába jársz/ jártál? Mert én pont ezzel a témával szenvedek kb. 1 hete az új sulimban, az Athénében grafikus szakon. Nagyon jó lett a munkád, gratula hozzá:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Athénés vagyok én is 2.os )

    VálaszTörlés