szombat, január 21

Jegyem a skorpió


Nos hát mivel tudjátok most ilyen önismereti kurzust tartok magamnak és mindent sorra veszek aminek köze lehet/van hozzám vagy segít kicsit magamba nézni nem kerülhettem el ,hogy utánanézzek a horoszkópomnak.
Tudom tudom sokan nem igazán hiszünk benne,legalábbis eddig akárhány embernek mondtam,mindenki azt mondta hülyeségnek tartja.Nos a napi ,heti tv újságos "Mi fog veled ma/a héten történni?" típusú dolgok engem sem érdekelnek de azért mégis csak az emberiség egyik legősibb tudományáról van szó amely: "Abból a sok generáció alatti megfigyelésből indul ki, hogy összefüggés van az égitestek kölcsönös helyzete és az emberek jelleme ..között"

Szóval^^
1991.11.09.-én születtem tehát a jegyem a skorpió.

Hát az biztos ,hogy ahogy olvasgattam a különböző horoszkópokat nekem ez tetszik a legjobban ,mert ez a legizgalmasabb ,legszélsőségesebb jegyek egyike és bár nem adok mint említettem a heti jóslatok tanácsaira azt elmondhatom ,hogy minden alkalommal mikor ilyet olvastam mindig az volt benne ,hogy vagy veszekedés vagy szerelmi bonyodalom vagy valami ilyesmi várható.
Mondjuk Melinda szerint mindenkinek a saját horoszkópja a legjobb,hát nem tudom nekem a skorpió a favorit.

Rengeteg érdekes dolgot találtam a skorpió jegyűek részletesebb jellemzésében,mondhatni úgy éreztem rólam írták amivel biztos sokan még ugyanígy vannak de sokan meg nem.Na: D Lényeg a lényeg ebből nem azt akarom kihozni ,hogy körülöttem forog a világ hanem ,hogy ez megint egy olyan pont ahol elgondolkodhatom,hogy mi igaz meg mi nem rám és milyen is vagyok én magam^^.

Szóval azokat a pontokat amiknél elhűltem bemásolnám :
"

A Skorpió negatív töltésû, stabil minõségû víz-jegy.

A víz-jegyekre jellemzõ érzelmi beállítottság: érzékenység, alkalmazkodóképesség, intuíció, a szétfolyásra való hajlam a Skorpió személyben párosul a fix elem tulajdonságaival: a szilárd kitartással és a határozottsággal. Mivel a víz ingadozó és labilis, ezért van az, hogy a Skorpió ember lelke mélyén harcban áll egymással a két ellentétes irányzat miatt. A negatív töltés a külvilág benyomásaira való befogadóképességet jelenti.

A Skorpiót sas szimbólummal(..főnix-ha emlékszünk még: D ) is ábrázolják. Mindenesetre a két jelképbõl több következtetés is levonható a Skorpió-jellem igazi jelentésére vonatkozóan. A Skorpió titkos helyeken szeret rejtõzködni. Áldozatára akkor lövelli ki mérges fullánkját, mikor az a legkevésbé várná. A sasmadár igazi otthona a magasabb szféra, melyet meghódítva kedvére szárnyalhat.

Mi is történhet, mikor a tûz a vízzel találkozik egy személyen belül?

Megindul a harc a bensõben a lélek mélyén. Mindkét hatás elementáris, s mivel a két elem keveredni nem képes, hol az egyik, hol a másik kerekedik felül, szélsõségek közt rángatva lelket-testet. A vulkán kirobbanó ereje s a tenger mélysége lakozik a Skorpió emberben. A tüzes marsikus energia és akarat az érzelmi beállítottságot, szenvedélyessé teszi. Hatalmas energiával képes küzdeni egy számára érzelmileg fontos ügyért. Önfeláldozásra is képes a szeretett személyért."

Ez az egyik legfontosabb momentum az egészben.Tegnap pont erről beszéltem Neoval aki egy nagyon jó barátom,hogy néha akkora kettősséget érzek magamban mintha skizofrén lennék.Egy jó és egy rossz oldal...de ezt majd máskor akarom hosszabban kifejteni szóval erről most ennyit írok csak.

"Céljai élete során változhatnak, de a célokat megvalósító hajtóerõ nem. Szívós, kitartó akarattal, kiiváló szellemi, értelmi adottságaival képes megvalósítani önérdekeit. Ezt azonban nem lenne helyes összetéveszteni az önzéssel. Képes rá, hogy uralja önmagát, s így közvetve uralja a helyzeteket s a gyengább erejû embereket. A földi dolgoktól való elszakadás vágya, s a test vágyai közt vívódik lelke. Elmondhtó a Skorpió-szülöttekrõl, hogy olyan, mintha egy forró vulkánt- Mars és Plútó hatása- egy jégpáncél venne körül: a stabil víz és jég. A látszólag hûvös, tartózkodó magatartás azonban csak védekezés, hisz érzelmeiben oly könnyen sebezhetõ az ember. Hajtja a rejtett, titokzatos dolgok megismerésének vágya. Figyelmét az egyik legtitokzatosabb valóság- a lélek felé fordítja. Ahogy fokozatosan feltárulnak elõtte saját lelke pozitívumai és negatívumai, hatni akarása önnevelést, önfejlesztést eredményez. Újból és újból megméri, keresi, kutatja önmagát.S aki keres, az talál is."

Erre ugye nagyon nem kell mit írnom kommentként:P

" Óhatatlanul szembetalálja magát sötét felebarátjával, árnyékszemélyiségével meg nem élt vágyainak, illetve nem élhetõ vágyainak megszemélyesítõjével, s fellángol a harc a fény és a sötét között."

...

" Ez az intenzív belsõ élet megkívánj az egyedüllétet, a csendet. A csend mintegy alapot nyújt a meditációnak, s ugyanakkor lehetõség a belsõ hang meghallására is. E jegy szülötte intuitív, képes arra, hogy elõre megérezzen eseményeket. Belülrõl inspirálja valami, hogy a dolgok mélyére nézzen, s a véges mögött keresse a végtelent, az anyag mögött a szellemet, az ember titkát- a lét titkátSok Skorpió ember fordul érdeklõdéssel a misztikum felé. Szívesen kutatja a másik ember lelkének titkait, de a saját titkát nem osztja meg másokkal. Igazi érzéseit is legszívesebben eltitkolja. Ez visszavezethetõ a víz-jegyek érzékenységére. A félelme a sérüléstõl támadva védekezõ magatartáshoz vezethet. A rajta esett sérelmet nem egykönnyen felejti el, s a megbocsátásig hosszú az út, mely komoly önlegyõzést kíván. A szócsatákban különösen otthon érzi magát. Sokszor észre sem veszi, hogy csíp, szúr és vág. A születés és a hall körforgását a saját testében az alvés és ébrenlét váltakozásaiban éli át. Testi-lelki regenerálódását a mély alvás segíti elõ. A reggeli eszmélõdés után fokozatosan veti bele magát a munkába egy ráhangolási idõ után, s nem szívesen veszi, ha kizökkentik saját ritmusából. A saját útján szeret járni, a kényszert nem bírja, nem tûri. Igényli az elismerõ szavakat, a dicséretet, a hízelgést is kedveli, de átlát az üres hízelgõ szavakon, s a hízelgõt nem tiszteli."

Még ami fontos:

"

Szerelem:

A Skorpió ember számára a szerelem nem könnyû kaland, hanem felkavaró, felrázó élmény. Érzelmei mélységénél fogva a szerelmet mint misztériumot éli meg. Fontos szerepet játszik mind az érzelmi, mind a testi oldal. A jel kettõssége az erotikában is megmutatkozik, mert vagy leesik a mélységbe, vagy pedig éteri magasságokba emelkedve olvad fel benne. Szexulitása lángolóan szenvedélyes. A magasrendû Skorpió szenvedélyeit könnyen tudja kiélni alkotásaiban. Ilyenkor csodálatos teremtõ erõvel, alkotó-képességgel dolgozik. A Skorpió nõ erõs, kemény karakter, akit a szerelem és a család mellett hajt a munkában való elõrejutás vágya is."

Ezíígyvan sőt ezen a ponton is van egy kis érdekesség.Melinda,az én horoszkóp szakértőm:P szerint a skorpió nőhöz mivel ilyen domináns leginkább a bika jegy vagy egy másik skorpió illik:Na és István és Gergő mi volt?Na csak nem skorpió és bika??DE: D és ha azt nézzük természetünkből fakadó problémák nem is voltak.Tudom ez semmit nem magyaráz meg mert egy ember jellemében nem a horoszkópja a döntő csak érdekességként említem^^


Szóval ha másra nem is arra megint jó volt ez az egész ,hogy elgondolkozzak ha nem is azon ,hogy én vagyok a skopió királynő : D hanem azon ,hogy mi igaz rám és mi nem és már az ezen való gondolkodás,mélázás is úgy érzem nagyon is hasznos volt!!A napi/heti/havi horoszkópom továbbra sem fogom nézni de azért érdekes mit súgnak a csillagok rólunk:)

jaj és itt a forrás: http://www.webujsag.kibernet.hu/ezoterika/horoszkop/nyugati/skorpio.htm ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése