szombat, május 1



A költészet beszélő festészet, a festészet néma költészet.








Szimonidész



A mindennapok rohanásában és az ezzel együtt járó stresszes órákban sokszor azon kapom magam ,hogy üres vagyok..,hogy nem gondolkozom. Mármint nem elmélkedem,nosztalgiázom ahogyan szoktam nem rajzolok nem nézek sem animét sem drámákat,nem olvasok könyveket amiken jó hosszan elmerenghetnék ..hanem csak eszem ,iszom,alszom ,tanulok,netezek ..
Ugyanez az érzés akkor is megjelenik ha nem nézek sokáig animét..A tévét már szinte be sem kapcsolom semmi olyan nem megy benne amiért érdemes lennenézni..nagy ritkán talán.
EZ a mostani időszak egyébként is elég zsúfolt volt ..kampány,ballagás,fellépések,munka..
szinte semmi időm nem volt rajzolni de most eljött végre a pillanat..(XDD)
×visszakomolyodik×
SZóval most végre akadt időm rajzolni^^
Nálam azt hiszem akkor születhetnek esetleg ügyesebb munkák mikor mérges vagyok vagy szomorú..amikor van mit elrejtenem a képben :) vagy valamilyen felfokozottabb állapotban vagyok és rajzzal vezetem le..
RÉgen mikor még sokkal rosszabb lelkiállapot volt rám jellemző minden rajzon megjelent egy azonos dolog..


a könnyek..

Mindíg úgy éreztem ,hogy azok nélkül semmitmondó a kép..hiányzott ha nem rajzoltam..Ez most hülyén hangozhat de de így visszatekintve nagyon is érezni lehetett a képeimben önmagamat 'lelkiállapot' szempontból..Volt is aki azt mondta egyszer ,hogy mindíg magamat rajzolom..pedig volt sokféle karakter amik cseppet sem hasonlítottak rám..
de talán igaza volt..

A művészet nem a láthatót adja vissza, hanem láthatóvá tesz.

Paul Klee


Mostanában azt hiszem már sokat változtak a rajzaim..alig vannak némelyik alak szemében könnyek^^

Ez persze nem jelenti azt ,hogy minden rendben van sőt..

Lássuk csak..
Mostanában sokszor rajzolok párokat..
Ez jelentheti azt,hogy magányos vagyok..

Sokszor a barátaim is áldozatul esnek mint modellek*-*
(Máté)

és én is kapok sok rajzot rólam tőlük<3
Szerintem mindenkinek szüksége lenne arra ,hogy ahelyett ,hogy mondjuk éjjel-nappal netezik,bár én is sok időt töltök a gép előtt a művészet valamilyen formájában is megnyilvánuljon,hogy valahogy kiadja magából azokat az érzéseket amiket máshogy nem igazán. Én közel 10 éve színjátszós vagyok és rajzolok ..elég sok mindent csinálok még és őszintén szólva nem tudom ,hogy ezek nélkül a dolgok nélkül is ugyanaz az ember lennék e aki most.

Nah akkor lássuk ,hogy mit is alkottam a mai nap során^^
<-Így indult


és ez lett belőle:

5 megjegyzés:

  1. jajj anna anna,a művészi megnyilvánulshoz élni kell,és élni nem lehet úgy ha nem nyitjuk ki a szemünket,ha kinyitjuk rácsodálkozunk a szarságra amit életnek hívunk és így készülnek az igazi mélyérzésű művek( bármilyen kategóriában...rajz,vers stb.) de ha az ember ránéz a művére,és nem érzi azt,hogy mindent kiadott magából,ha maradt még benne valami,akkor az alkotás szar,nem hiteles,nem érzi a sajátjának és az ihlet elszállt,a kudarc berögzült ,mégegyszer nem fog előfordulni,hogy ilyennel töltse az idejét az ember,tehát marad a pöce ahol minden figyelemlekötő dolgot megtalál,a szemlezáró ketamin, az inernet.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. ezt ugyan nem tudom mire érted de te biztos tudod

    VálaszTörlés
  4. Ha ezzel arra kívántál célozni ,hogy ahelyett ,hogy az alkotás lenne a fő célom inkább a gép előtt kockulok és pazarlom az időm akkor sajnos nem tudok veled egyetérteni. NEm hinném ,hogy ostobaságokra használnám a netet és ha arra gondoltál nem azért rajzolok ,hogy itt reklámozzam magam .Nézz körbe ki mire használja a netet azután lehet megjegyzéseket tenni.

    Amennyiben nem így gondoltad úgy hozzászólásom semmisnek veheted.

    VálaszTörlés