péntek, július 15

Szeretni KELL?

Sokszor hallottam már ,hogy ha valaki mérges volt valamelyik családtagjára és szidta az volt rá a válasz h jaj hát ne mondj ilyet mert az anyukád,apukád,testvéred,keresztanyád és szeretni kell.Én ezt kétségbe vonnám.
Szerintem a szeretet nem egy olyan dolog amit mindenkinek kötelessége érezni a családtagjai ,rokonai iránt.Egy embert senki nem tud szeretni ha ..nem szereti.Rá lehet fogni ,hiszen mit mondanának arról aki azt mondja ,hogy nem szereti az apját ,azt hogy hálátlan meg szívtelen közben meg lehet ,hogy verte,megalázta,tönkretette a gyerekkorát.Olyan ,hogy valakit szeretni kötelesség olyan nincs. Ez az érzés vagy megvan vagy nincs és igenis meg lehet azt érteni ,hogyha ez nincs meg mert annak valószínűleg nyomos oka van. Nekem is van olyan családtagom nem is egy aki mosolyog mint egy idióta közben meg nagyon jól tudom én ,hogy lenéz meg nem szeret ,mert olyan dolog miatt haragszik ami miatt egy 5 éves haragudna. De kit érdekel? Én nem szeretem az ilyen erőltetett "családi" dolgokat.Lehet nagyon kicsi a családom de az legalább őszinte.Nem kell olyanoknak tenni a szépet akit a hátunk közepére kívánunk. Soha nem szerettem ha valamit KELL csinálnom ,akár miről is legyen szó.
Ugyan így vagyok az elmúlt 5 év-iskola részével kapcsolatban. NEm szeretem mikor 5 évig valaki tesz magasról a fejemre a banketten meg elkezdi mondani ,hogy jajj hát én neki már először is olyan szimpatikus voltam..:D de 5 évig nem is beszélt velem max a hátam mögött ha útban voltam neki:DD hátezmi?Fújj de gusztustalan.Ezért nem is nagyon hatott meg sok ember krokodil könnye meg prédikációja/búcsúzója. MErt nekem tök mindegy az utolsó 2 napban mit költ össze valaki vagy mit imprózik ha 5 évig meg ebből semmi nem látszott. Kinek kell a hazugság?Hát nekem nem ,nem mintha negatív lennék csak átlátom nagyjából a dolgokat és sem másnak sem magamnak nem szeretek hazudni és nem is nagyon tudok .Engem nem elégítenek ki úgymond az ilyen színjáték síros jelenetek ha mögötte meg semmi nincsen.
De visszatérve a család részre ,azt is hallottam már filmben vagy könyvben olvastam nem tudom ,hogy a családtagokat nem kell szeretni de tisztelni kell..Hát majdnemhogy egyet is értenék de mondjuk ,hogy lehetne tisztelni egy olyan gyereknek a rokonát aki alkoholista és lényegében emberileg mindenhogy egy nagy 0...és még ha meg is tenné ,hogy kijelenti h nem szereti nem tiszteli még ő lenne a hálátlan ,tiszteletlen ..
Lényeg a lényeg ,hogy ha egy gyerek a jövőben felnőttként nem kíváncsi anyura,apura annak nagyon is nyomós oka van ..és szerintem az ilyenek örüljenek ha egyáltalán feléjük szagol majd a gyerekük felnőttként nem hogy még szeresse is őket.
NEm minden a nagy család ha csak szlogen az összetartás: )

2 megjegyzés:

  1. Erről eszembe jutott valami! Hallgasd csak meg:
    http://www.youtube.com/watch?v=wZPTeEB5A-A

    (Bár a címed - Szeretni kell? - alapján arra gondoltam, hogy már lehet, hogy ismered)

    VálaszTörlés