kedd, április 24

Szerelem mint függőség
Ezt a bejegyzést már egy hónapokkal ezelőtti gondolatsor előzte meg amikor éppen végighallgattam barátnőmet ,aki a barátjával veszekedett és hisztizett neki.Elgondolkoztam azon ,hogy régen én kapcsolataim során milyen viselkedési formákat vettem fel és megfogalmazódott bennem egy hirtelen hasonlat a szerelemről.Mégpedig az ,hogy a szerelem olyan mint egy gyógyszer,mint a drog ,mint az alkohol..

„tudatmódosító szer”
Emeljük ki ezek közül pl. az alkoholt:
Rövid távú hatás
Melegség érzése, kipirult bőr, csökkent ítélőképesség, lassú felfogás, emlékezetkihagyás, a mozgás koordinálásának a hiánya, reflexek lassulnak, látás torzul. A növésben levő fiatalokra még veszélyesebb
Hosszú távú hatás
Még több alkohol ivására való képesség, májbetegség, szívbetegség nagyobb kockázata. Elvonási tünetek: idegesség, álmatlanság, izzadás, rossz étvágy, görcsök, gyakori konfliktusok, erőszak.
Ismerős nem?..Milyen érdekes.Persze nem konkrétan értem de végülis értjük szerintem mire gondolok.
Mondjuk én először a fogamzásgátlóhoz vagy legalábbis a gyógyszerekhez hasonlítottam a dolgot.Nem tudom olvassa e fiú a blogomat de gondolom mindannyian tisztában vagyunk vele ,hogy a különböző gyógyszerek..vegyük a fogamzásgátlót bár picit morbid ehhez hasonlítani de mindegy :D Szóval van aki 3-4 fogamzásgátlót is kipróbál mire megtalálja a neki valót ,mert ugye mindenkire máshogy hatnak a készítmények mind más más hormontartalommal rendelkezik ezért sok orvos csak a hasára csap mikor felírja a páciensnek az első tablettákat.Aztán ha nem válik be akkor jön a következő és a következő amí meg nem lesz a megfelelő.
Miért?
Azért mert a fogamzásgátló tablettáknak rengeteg mellékhatása van énnem ajánlom senkinek de ne menjünk bele most nem ez a lényeg itt ez csak egy szemléltető példa.Szóval ha rossz fogamzásgátlót szedsz akkor a rengeteg mellékhatás közül bármi jelentkezhet:depresszió,dekoncentráltság,agresszió,alvászavarok báááármi
és mi történik ha olyan ember van melletted mint társ aki nem „hozzád való”?
Átvitt értelemben de előjönnek ugyanúgy a „mellékhatások” amik miatt ugyanolyan negatív cselekménysor veszi kezdetét mintha rossz gyógyszert szednél.Depressziós,boldogtalan leszel ,hisztizel...stb.stb ne menjünk bele mélyebben.Persze itt ehhez hozzá lehetne tenni mindenkinek más a belső rendszere ,van aki erősebb és kevesebb a mellékhatás van aki gyengébb és teljesen legyengíti.
DE
mi történik ha végre megtalálod azt az embert aki „hozzád való”?: )
Elmúlik minden egyes mellékhatás,a depresszió,a dekoncentráltság,az alvás zavar..akármi amire panaszod volt és ami boldogtalanná és sivárrá tette a mindennapjaid.
Rengeteg zeneszövegben cseng vissza ,hogy a szerelmet a függőséghez hasonlítják,pl. mon amour szerint a Placebo itt egyértelműen felhozható példának.

Lényeg a lényeg ami ezzel az üzenetem lett volna valahol eddig kimondatlanul ,hogy ha úgy érzi valaki ,hogy nem boldog és azzá válik valaki mellett ami nem akar lenni akkor tegyen ellene .Tudom én is beleestem ebbe a hibába pont ezért tartom fontosnak leírni.
Ne higyjétek azt ,hogy minden ami mese csak Disney lehet,mert igenis léteznek még csodák és bár én is majdnem feladtam de végül a kezemben van a saját kis kék könyvem a saját történetemmel csak eddig túl vak voltam ,hogy lássam..és pont azt kerestem ami végig ott volt előttem.
Így továbbra is jelmondat: Feel ,Fight,Believe: )

Talán az tehet minket a legcsodásabbá ,hogy hinni tudunk benne.
2 megjegyzés:

  1. erről az oldalról még sosem közelítettem meg a "szerelmet". Sokat filóztam már, hogy mihez hasonlítsam.. Nagyon tetszik, ahogy levezetted! A rövid távú hatás pedig milyen igaz...! Nagyon jó volt végig olvasni ezt a bejegyzést (is)! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is csak nemrég ugrott be ez a picit morbid hasonlat.Nagyon örülök neki,hogy tetszett^^Jó látni a pozitív visszajelzést:)

    VálaszTörlés