péntek, június 1

Jó a rossz!Jó ha rossz?

A most következő elméletem beérlelődéséhez kellett pár év.Vannak dolgok amiket tényleg csak akkor látunk be,értünk meg ha eléggé érettek leszünk hozzájuk.Nem fizikai fejlődésünket tekintve..az a pillanat amikor tényleg benő a fejünk lágya és már elhagytuk tinédzserkori lázongásunkat és úgy látjuk a dolgokat ahogyan azokat valóban látnunk kell ..összefüggéseiben ,logikusan ..FELNŐTTKÉNT.

Elgondolkoztam azon,hogy milyen emberek milyen múlttal vesznek körül és vajon mik voltak azok a sorsdöntő pillanatok az életükben amik olyanná tették őket amilyenek most,amiért szeretem őket és amiért felnézek rájuk.Persze a nevelés is fontos bla bla..
Nem erre gondolok.
Azt kellett észrevennem ,hogy az összes olyan ember aki tényleg közel áll hozzám,akikkel tényleg tudok beszélgetni akik értelmes ,érzelmes személyek mind mind elég sok nehézségen átmentek életük során.
Ez a gondolat elég sokszor feljött már amit majd mindjárt feltárok de csak most írom körbe igazán.

A cím mindent elárul: Jó a rossz.
Hogy mi értek ez alatt?
Biztos vagyok benne ,hogy nem akkora nagy felfedezés ez a gondolat de mindenesetre elgondolkodtató.
Biztosan sokan hallottátok már azt a mondást ,hogy :Ami nem öl meg erősebbé tesz.
Pontosan innen az alapgondolat.Rengeteg hisztis ,semmirekellő embert ismerek akiknek olyan dolgok okoznak lelki traumát vagy nehézséget ,hogy csak ámulok :mi lesz ha később igazi gondokkal szembesülnek ..pl. munkát keresni(diákokról van szó) vagy egyszerűen csak elindulni a boltba.Vagy kezdeni magukkal bármit..
Engem nem ért sok trauma életem során de nehézségből volt elég,ami így visszatekintve nagyon is jó volt ,hogy úgy volt!Azon gondolkoztam sokat ,hogy anyukám mit tud ,hogy ilyen talpraesett embert nevelt belőlem ,hogy nem rinyálok semmiért és feltalálom magam.
Akadályok
Kellenek!Nem is kevés .Minél több akadályon lép át valaki még ha meg is botlik és pofára esik annál életrevalóbb és erősebb ember lesz.Kicsit középkori az ötlet de minél több fájdalom ér valakit annál inkább megszokja és nő az ingerküszöbe.Szerintem tehát a jó nevelés egyik fő eleme az akadályok felállítása ..de most egészen komolyan mondom: D

Ez egy nagyon felületes leírás volt eddig,konkretizáljunk.
Annyi rinyapicsa hisztigép van manapság,ÉLETKÉPTELEN emberekkel ,hogy az már sokszor fáj.
Van akit még 20 évesen is az anyja tart el ,de meg is értem mert az ilyen agyilag is olyan szinten van kb. ,hogy kell még neki az 'ejnye-bejnye'.Én már elég régóta dolgozom mindenféle diákmelóm volt már(gyári munka,gyümölcsszedés,telefonos munka) 16 éves koromtól dolgozom és nem is lenne pofám már pénzt kérni !Szerintem ez így helyes és felvetette egy ismerősöm ,hogy kötelezővé kellene tenni a diákmunkát mert mennyit tanul belőle az ember és IGEN támogatom .El van mindenki puhulva annyira ,hogy az már szinte szánalmas.

Másik oldal:
Párkapcsolatok
Mint azt sokan,páran,néhányan..nem tudom fogalmam sincs nem nagyon tudom kik olvassák a blogom de lényeg a lényeg Neoval mi..hány éves az ember mikor 3.os?Öö8-9?Mondjuk ,hogy 8 tehát 12 éve ismerjük egymást láttam ahogy felnőtt ,látta ahogy felnövök .Nem akarom elmondani az egész történetünket mert nem akarok spoilert de én is szerettem ő is szeretett és mégsem voltunk együtt de mindig megjelentünk egymás életében és mindig azt éreztem hogy hiába a vonzalom VALAMIÉRT nem. Beszélgettünk róla ,hogy nem is baj ,hogy nekem is és neki is volt dolga másokkal mert tapasztalatot szereztünk és "ennyi gyökér"után én is megtanultam ,hogy milyen az amikor igazi nőként bánnak az emberrel ..és milyen mikor egy igazi férfi teszi azt!Ő is megtanulta milyen egy igazi nő azért tegyük hozzá(:P)
Egyszóval itt is KELLETT A ROSSZ

és itt jön a végső tanulság ,hogy igenis lehet jó a rossz és mennyire sokat jelenthet az a sok kis apró bökkenő az életünkben ami olyanná formált amilyenek vagyunk.
(Persze akinek kimaradtak ezek az életéből az ezt nagyon nem tudja belátni)
Nem azt mondom ,hogy nézzük mindennek a jó oldalát,mert amikor ezek a rossz dolgok sokszor fájó dolgok történnek velünk ki az aki megmondja ,hogy:Hát már pedig ez jó lesz mert rossz? Hát senki. Csak próbáljuk meg kicsit megismerni önmagunkat és emlékezni,megtanulni olvasni önmagunk könyvében a sorok között és az elénk kerülő akadályokat próbatételekként megélni.
Kicsit Oroszlánkirályos a gondolat de:"Emlékezz rá ,hogy ki vagy"


2 megjegyzés:

  1. Szia, már a kezdetek óta olvasom a blogodat, és nagyon jó, és nagyon szeretem. Én is elkezdtem blogot írni. És szeretném, ha megnéznéd, mert nem kapok visszajelzéseket és nem is valami nagy a látogatottság száma, de a te véleményedre kíváncsi lennék, hogy milyen http://myopinion-justagirl.blogspot.hu/ A blogod alapján, úgy gondolom hihetetlen rendes lány vagy, de legyél nyugodtan őszinte és ha nem olyan jó azt is mond meg, hogy min tudnék változtatni. :)) Egyébként nem akarom rád erőltetni, csak tényleg érdekelne a te véleményed :)

    VálaszTörlés
  2. Szia^^Nagyon kedves tőled ,hogy írtál mert tudod én sem kapok ám túl gyakran visszajelzést.Egyszer volt,hogy kiírtam facera valami bloggal kapcsolatosat és olyan emberek írtak akikről nem is tudtam ,hogy olvassák.
    Megnéztem a blogod és mivel beleolvasni nem tudok így inkább azt próbálnám leírni h nekem vajon miért látták már ennyien.
    Igazából az emberek nem nagyon olvasnak nem hogy blogot de se könyvet se semmi szóval igen meglepő ha mégis ezért is nehéz olvasottságot elérni.
    Nekem is van ,hogy egy bejegyzést 5en néznek meg:P
    Igazából rengeteg mndentől függ a dolog engem rengetegen a netről ismernek és mivel évek óta megvan a blogom sokan itt tájékozódnak ,hogy mi van velem.Mostmár én is használom a keresőszavakat szóval sokan onnan is idetalálnak meg a képek miatt.Nem utolsó sorban az is számít milyen témákat feszegetsz mert arra ,hogyhányszor fújtad ki az orrod aznap nem sokan kíváncsiak én is próbálok nem túlságosan személyes dolgokat írni ,hogy objektívebb legyen a blog és bárki bele tudja képzelni magát az aktuális témába.
    Azt hiszem nagyjából ennyi..igazából magam sem tudom:P

    VálaszTörlés